INGREDIENTS:
4 ossos d’espinada
1 tall orella
i tall morro
1 tall badella
1 tall de xai
1 os de pernil
1 carcassa de pollastre
200g. de carn picada de porc
100g. de carn picada de badella
1 grapat de fassols cuits
1 porro
2 pastanages
2 fulles d’apit
2 patates
1 ceba
1/5 col
1 tros de carbassa
1 paquet de pasta (pistons,cargols,estrellas etc.)
PREPARACIÒ:
Posem una olla gran al foc i afagim tota la carn menys la carn picada, la deixem que bulli una hora mes o menys i quan bulli la podem anar
espumant amb una escumadera per treure totes les impureses de la carn.
Mentre netegem les verdures i fem unes pilotes amb la carn picada (les pilotes es fan de la meteixa manera que fem les mandonguilles una mica mes grans)
Ara afagim les verdures, els fassols i les pilotes un cop torni a bullir abaixem el foc i deixem al foc unes 3 hores
Un cop l’escudella estigui feta podem colar el caldo i posem amb una olla al foc i coem la pasta
Un cop la pasta estigui cuita posem la sopa amb una sopera, la carn i la verdura amb una plata i ia podem servir.
Es un plat d’hivern ,pero si la deixem refredar tambe es bona a l’estiu.
El caldo que sobre el podem congelar
Reblogged this on Celler-Adocse.