INGREDIENTS:
40gr. d’oli d’oliva extra verge
20gr. de mantega
150gr. de porros la part blanca
450gr. de patates (un cop pelades)
1 all pelat
150gr. de bacallà sec i esquexat
600gr. de fumet de peix
PER ACABAR EL PLAT:
Porradell picat
oli d’oliva extra verge
unes tires de bacallà fumat (opcional)
PREPARACIÓ:
Unes hores abans posar a dessalar el bacallà en aigua freda.
Un cop dessalat eixuga’l bé.
Tallar els porros a rodanxes fines i reservar.
Col-locar la papallona a la maquina.
Posar l’oli, la mantega, els porros i l’all dins la maquina.
Programar 8 minuts, 100º, vel. 1
Mentres pelem les patates i les tallem a daus i reservem.
Pasat els 8 minuts treure la papallona de la maquina, afagir les patates.
Programar 2 minuts 100º, vel.1.
Afegir el bacallà.
Programar 10 segons, 100º, vel.1,5
Ara programar 5 minuts, 100º, vel.1.
Afegir el fumet.
Programar 20 minuts, varona, vel. 1/5
Comprovar que la patata esta cuita.
Triturar tot, 1 minut vel5
Programar 2,5 minuts, vel.9.
Deixar refredar la sopa i guardarla a la nevera fins el moment de servir.
No posar sal fins que estigui freda.
Si ha quedat massa espesa i podem afegir una mica de fumet
Servir la sopa en plats, i decurar amb un raix d’oli i una mica de porradell picat (avui no tenia porradell i e posat julivert)
.