INGREDIENTS 4 PERSONES
1 quilo de cargols
2 talls de conill a talls petits
2 ales de pollastre a talls petits
1 llangonisseta sense pell
4 talls de peus de porc bullits, enfarinats i fregits
2 calamars tallats a rodelles
8 musclos
12 cloïsses
1/2 pebrot vermell tallat petit
1 ceba tallada petita
3 tomàquets ratllats
2 fulles de llorer
2 sideretes
1/2 got de vi ranci
oli
sal
pebre
PER LA PICADA
all
julivert
2 galetes
12 pinyons
6 avellanes
PREPARACIÓ
1-Netegem els cargols amb un ganivet petit per treure totes les pells seques. Després els rentem amb aigua freda tantes vegades com faci falta, fins que l’aigua surti ben neta.
2- Posem una paella al foc amb un rajolí d’oli d’oliva, quan l’oli sigui roent hi posem els cargols amb 2 fulles de llorer, 2 sideretes, un pols de sal, un pols de pebre i els deixem coure fins que s’hagin begut tota l’aigua
3- Posem una altra cassola al foc amb oli d’oliva i hi posem el conill i el pollastre a coure, quan comenci a estar cuit hi posem la llangonisseta tallada petita com si fos carn picada
4- Arah i afegim el pebrot i la ceba. Quan la tinguem una mica potxada i afegim el calamar que es vagi coent
5- Posem sal, els musclos i les cloïsses que s’obrin amb el sofregit.
6- Quan tinguem els musclos i les cloïsses obertes hi posem el tomàquet que quedi ben sofregit
7- Hi afegirem el vi ranci i deixarem que s’evapori
8- Un cop el vi s’ha evaporat hi afegim els cargols, els remenem ben remenats i cobrim amb caldo de pollastre o un fondo fosc. Jo tenia caldo i l’hi he posat. Deixem coure unes 2 hores fins que els cargols estiguin cuits.
9-Quan porti una hora al foc hi afegim la picada
10- Mentrestant enfarinem els peus, els fregim i reservem
11-Els últims 20 minuts hi afegim els peus, rectifiquem de sal, pebre i de sidereta i que faci la xup xup
Reblogged this on Celler-Adocse.